Hvis du arbejder foran et skrivebord dagen lang, så er det essentielt at have den rigtige kontorstol. At finde den rigtige kontorstol kan være lidt af en videnskab. Her i guiden får du en række gode råd til, hvad du skal efter, når du skal vælge den rigtige kontorstol.

Typer af kontorstole

Før du går på jagt efter din nye kontorstol, giver det god mening at sætte sig lidt ind i de forskellige former for stole. Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer af kontorstole. Der er de klassiske kontorstole, dem uden ryglæn, dem med højt ryglæn og så videre. Det bedste råd her er at tage ud i din lokale forretning med kontorstole og prøve de forskellige typer. Der er stor forskel på, hvad man finder behageligt at sidde i. Dog er det også vigtigt at være opmærksom på fordelene og ulemperne ved de forskellige stole. De klassiske kontorstole kan sagtens være meget tunge, og det kan gøre, at man føler sig låst, hvis man sidder i dem for længe. En kontorstol uden ryglæn kan være ukomfortabel, hvis du skal sidde ned lang tid ad gangen. Den eneste vej til at finde den bedste stol er at prøve dig frem.

Vælg en stol med indstillingsmuligheder

For at du kan få en kontorstol, der passer til lige præcis din højde, benlængde og så videre, skal du vælge en kontorstol med gode indstillingsmuligheder. Det er faktisk også et lovkrav, at din kontorstol kan indstilles. Stiller din arbejdsplads ikke sådan en kontorstol til rådighed, så skal de gøre det. Det gode ved en justerbar kontorstol er også, at du kan justere den i løbet af dagen. Der kan sagtens være forskel på, hvordan du ønsker at sidde sidst på dagen og så først på dagen.

Prøv flere forskellige modeller

Du skal altid gøre dig selv den tjeneste at afprøve flere forskellige kontorstole. Selvom de er samme stoletype, så kan der være enormt forskel på komforten. En kontorstol skal være let at bruge i dagligdagen. Det vil sige nem at indstille, og nem at ”komme rundt på”. Den må ikke være tung, da det vil gøre, at du kan komme til at føle dig meget låst. For at finde den bedste kontorstol, bør du altid prøve minimum 3-5 forskellige stole. Det kan være en fordel at prøve stole i forskellige prislag, så du bliver opmærksom på forskellen.

Spar penge på stolen – køb den på Singles Day

En god kontorstol kan godt være dyr, og derfor kan det være en god forretning at finde den på tilbud. På Singles Day bliver mange kontorstole sat ned i pris. Det gælder særligt de lidt ældre modeller. Selvom modellerne er ældre, behøver de ikke at være dårligere og have dårlige justeringsmuligheder. Før du finder en kontorstol på Singles Day, bør du altid undersøge tilbud hos de forskellige forhandlere. Der kan nemlig være rigtig mange penge til forskel. Hvis en forhandler har en stol tilbage, som bare skal væk, så vil han typisk være mere tilbøjelig til at sætte prisen længere ned, end hvis en anden forhandler har 3 stole tilbage. Singles Day er en stor tilbudsdag, hvor du også kan spare mange penge på andre kontorting – for eksempel skriveborde, underlag og så videre.

Guide: Sådan finder du den rigtige kontorstol